« terug naar vorige pagina

M.A.G. Weemaes, huisarts

Geboren als Brabander, startte ik na mijn middelbare school de grote reis naar Leiden om daar biomedische wetenschap te studeren. Deze opleiding tot onderzoek binnen de geneeskunde vond ik erg leuk en interessant, maar ik miste de mens/de patiënt achter de onderzoeken. Ik was dan ook heel blij te kunnen beginnen met de studie geneeskunde.

Na een uitstapje richting de Interne Geneeskunde in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda, heb ik in 2007 mijn huisartsenopleiding afgerond.

Al snel kwam ik als invallend huisarts werken bij praktijk Roomburgh. En als een vloeiende beweging ging dat over naar vaste dagen werken en heb ik in 2011 de bestaande maatschap mogen aanvullen.

In praktijk Roomburgh heb ik een fijne werkplek gevonden. Ik heb voor het vak huisarts gekozen omdat de diversiteit in mensen en problematiek mij erg aanspreekt en dat kan ik in deze praktijk ruimschoots terugvinden.

Terugkijkend op 10 jaar werk als huisarts, zie ik op persoonlijk vlak een verbreding en verdieping. Meer ervaring waardoor verbreding van mijn kennis, en verdieping vooral in het contact met de patiënten, waardoor ik het gevoel heb beter te kunnen aansluiten bij de patiënten.

Maar 10 jaar heeft ook geleid tot veranderingen in de maatschappij, in de zorgvragen, en het takenpakket van de huisarts. Onze praktijk kijkt met een kritische blik naar de veranderingen, maar probeert zich ook flexibel op te stellen. En voert veranderingen door, die leiden tot verbetering van zorg.

Kwaliteit van zorg, bereikbaarheid en toegankelijkheid vinden wij erg belangrijk. Door kritisch naar onszelf te kijken en veranderingen toe te passen, streven wij ernaar de kwaliteit van de zorg hoog te houden.