« terug naar vorige pagina

Dienstverlening

Huisartsenpraktijk Roomburgh wordt gevormd door drie vaste huisartsen, de dokters Dorresteijn, Weemaes en Kleijn die samen een maatschap vormen. Alle drie de huisartsen werken parttime. Naast deze vaste huisartsen zijn er een waarnemend huisarts, dokter de Groot en een huisarts in opleiding (aios) werkzaam in de praktijk. Een aios is 12-15 maanden werkzaam in de praktijk.

De huisartsenopleiding duurt in totaal 3 jaar.

De praktijk is sinds 2012 geaccrediteerd. Met enige regelmaat komt er iemand van de Nederlandse Praktijk Accreditatie (NPA) langs om de praktijk door te lichten en te beoordelen.

In de praktijk zijn twee praktijkondersteuners Somatiek (POH-S) werkzaam. Zij zijn gespecialiseerd in patiënten met suikerziekte, astma/COPD, hart- en vaatziekten en ouderengeneeskunde. Ook voor stoppen met roken kunt u bij hen terecht. Zij doen zowel spreekuur als huisbezoeken.

Daarnaast is er een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam. In nauw overleg met de huisartsen begeleidt hij patiënten.

Ons assistententeam bestaat uit zes parttime assistentes. In principe zijn er ‘s ochtends drie aanwezig en ‘s middags twee. Eén van de assistentes heeft tweemaal per week haar eigen cardiovasculair risico Management spreekuur. In overleg met de huisartsen ziet zij patiënten op haar CVRM spreekuur.

Een dag per week is er een financieel medewerker, hij regelt het werk achter de schermen.

De praktijk geeft geen reizigersadvies en de huisartsen schrijven geen homeopathische middelen voor.