« terug naar vorige pagina

Dienstverlening

Huisartsenpraktijk Roomburgh wordt gevormd door drie vaste huisartsen, de dokters Dorresteijn en Weemaes, die samen een maatschap vormen en dokter Kleijn die per 2021 de maatschap ingaat. Alle drie de huisartsen werken parttime. Naast deze vaste huisartsen zijn er een waarnemend huisarts, dokter de Groot en een huisarts in opleiding (aio) werkzaam in de praktijk. Een aio is 12-15 maanden werkzaam in de praktijk.

De huisartsenopleiding duurt 3 jaar in totaal.

De praktijk is sinds 2012 geaccrediteerd. Met enige regelmaat komt er iemand van de Nederlandse Praktijk Accreditatie (NPA) langs om de praktijk door te lichten en te beoordelen.

In de praktijk zijn twee praktijkondersteuners Somatiek (POH-S) werkzaam. Zij zijn gespecialiseerd in patiënten met suikerziekte, astma/COPD, hart- en vaatziekten en ouderengeneeskunde. Ook voor stoppen met roken kunt u bij hen terecht. Zij doen zowel spreekuur als huisbezoeken.

Daarnaast is er een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam. In nauw overleg met de huisartsen begeleidt zij patiënten.

Ons assistententeam bestaat uit vijf parttime assistentes. In principe zijn er ‘s ochtends drie aanwezig en ‘s middags twee. Eén van de assistentes heeft tweemaal per week haar eigen cardiovasculair risico Management spreekuur. In overleg met de huisartsen ziet zij patiënten op haar CVRM spreekuur.

Een dag per week is er een financieel medewerker, hij regelt het werk achter de schermen.

De praktijk geeft geen reizigersadvies en de huisartsen schrijven geen homeopathische middelen voor.